Siden 19/2-08 har solvkjar.dk ikke været tilgængelig på grund af at udbyderen, yourplanet, blev udsat for hacker angreb. Hackerne var en Saudiarabisk hackergruppe, som viste et dansk flag med en sort fod henover, og i ekstreme vendinger fordømte Danmark. Formentlig har de følt sig kaldet til at reagere på genoptryk af Jyllandspostens Muhammedtegninger
Læs mere i det uddybende afsnit. 

Angrebet ramte i første omgang solvkjar.dk's tilgængelighed og viste ikke de ekstreme sider. Formentlig var angrebet begrænset, da solvkjar.dk's sider forinden var blevet opdateret til seneste udgave af basissoftwaren - en såkaldt kritisk sikkerhedsopdatering.
D. 24/2 kom yourplanet op igen, men kun for få dage, hvorefter hackerne igen var kommet ind via en "bagdør". I denne fase var der tilsyneladende udbredt adgang til mange områder i yourplanets systemer da hackerne i overordentligt store områder har udskiftet nøglefiler med de islamistiske sider.
Efter aflukning af områderne, oprydning og test er siderne igen reetableret uden datatab og (forhåbentlig) uden flere af de kriminelle filer. Heldigvis var en sikkerhedskopi fra et par dage før til rådighed og til stor hjælp.
Udbyderen har nu meddelt at der er strammet op på sikkerheden uden at det skulle forstyrre almindelig brug af sider der ligger hos yourplanet. 

Log på

Om mig

Jeg er Martin S

Kontakt mig her - når jeg finder ud af at lægge en formular.

Facebook feeds

Lidt om tid

Jeg er også med i Ældresagens IT-support

Bunden er nået

Her !

Jeg tester lige ny skabelon

Det kan blive skrækkeligt

Tilfældigt billede

Billeder

 

skov og --